Kongressen i USA stemte i 1913 for et forslag som skulle få enorme negative konsekvenser for landets økonomi. Det ble med ett bestemt at trykkingen av landets penger skulle overlates til et privat kartell. Ikke nok med det, det samme kartellet skulle også kunne kreve renter av de pengene som dette private kartellet trykket opp.

Mange vil kanskje rynke litt på nesen å si - hva så? Noen må jo trykke disse pengene, og det at dette private kartellet krever renter på disse pengene, ja... er det ikke slik bankvesenet fungerer da?

Det mange ikke er klar over er at historisk sett, har staten USA, i flere perioder, selv trykket egne penger og lånt disse ut rentefritt til ulike prosjekter - til stor glede for nasjonens innbyggere og dets ledere - og med stor suksess.

Men, tenker du kanskje... hvis det hadde vært mulig... hvorfor gjør man ikke det da? Hvorfor har man et system som i praksis går ut på at staten USA må låne penger av et privat kartell, og betale renter til det samme kartellet?

Du tenker kanskje også at her hjemme i Norge er ikke dette noe problem. Vi er jo blitt så rike av oljen, og fisken. Et relevant spørsmål her er selvfølgelig hvorfor i alle dager norske myndigheter tar opp lån for å bygge noen mil med motorvei i året. Vi har jo pengene i form av en nasjonal formue. Men slik er det altså, et av verdens rikeste land låner penger til finansiering av veiprosjekter. Og når staten Norge tar opp disse lånene må det betales renter.

Spørsmålet som nå melder seg er: Hvorfor betale renter på slike lån, når både USA og Norge kunne trykket sine egne penger, og så lånt disse pengene rentefritt ut til ulike prosjekter som veibygging, bygging av sykehus, infrastruktur til drikkevann og kloakk, osv. osv.

Bill Still er en som har svart på disse spørsmålene. Og svarene er like enkle som de er geniale:

    1. Stater bør trykke pengene selv.
    2. Stater bør deretter låne ut disse pengene rentefritt til nødvendige prosjekter.
    3. Disse trykte pengene trenger ingen sikkerhet i form av f.eks. edle metaller.

Konsekvensene ved å innføre dette økonomiske systemet vil legge mindre press på skattebetalerne, som ikke lenger trenger å betale så mye i skatt (som må innkreves for å dekke utgiftene til å betale renter på disse lånene).

Med stor sannsynlighet vil et slikt økonomisk system også medføre at vi arbeidstakere ikke trenger å jobbe så mye som før, og muligheten for å kunne innføre både borgerlønn og kortere arbeidsdag vil antakelig bli enklere.

Her er dokumentaren til Bill Still:

The Secret of Oz
https://www.youtube.com/watch?v=U71-KsDArFM

 

Bill Still har også skrevet en meget god bok om emnet:

No More National Debt
http://www.amazon.com/More-National-Debt-Bill-Still/dp/0964048558

 

Det er flere som har beskrevet det absurde med et slikt økonomisk system:

The crime of the Canadian banking system
https://www.youtube.com/watch?v=q7HMt5MgsDg

 

 

Her et foredrag som handler som den godt dokumenterte konspirasjonen som førte til dannelsen av Federal reserve (foredrag i 7 deler):

Second Look at the Federal Reserve by Edward Griffin (1 of 7)
https://www.youtube.com/watch?v=F3TAh1gy6rc

Her er de andre delene i foredraget til Griffin:
Del 2 av 7
Del 3 av 7
Del 4 av 7
Del 5 av 7
Del 6 av 7
Del 7 av 7

Hvis du fremdeles tviler på hva som førte til dannelsen av Federal reserve, kan jeg kort nevne at en av de som var med på denne konspirasjonen, selv har avslørt hva som førte til dannelsen av Fed, hvem som startet det hele, og hvor planene ble lagt. Artikkelen heter From Farm Boy to Financier, er skrevet av Frank A. Vanderlip og ble opprinnelig trykket i The Saturday Evening Post, 9 februar 1935, og kan fremdeles leses i sin helhet her: From Farm Boy to Financier

 

Her en annen dokumentarfilm som ser på hvordan penger blir til, og hvem som står bak verdens største pyramidespill. Hvorfor er journalister generelt så stille om dette? Hva er de så redd for?

The Biggest Scam In The History Of Mankind - Hidden Secrets of Money
https://www.youtube.com/watch?v=iFDe5kUUyT0

 

... denne siden kommer til å oppdateres kontinuerlig med mer informasjon ...

 


Foto: Federal Reserve Building. spirit of america/Shutterstock.com (bildet er manipulert)

Monsanto.NO benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service.