Birøktere i mange land har nå problemer med at biene forvinner fra bikubene. Flere forskere mener nå at en gruppe kjemikalier som benyttes i landbruket er en av hoved-synderne. Neonicotinoid'er har vist seg å være svært giftige for bier. Dissse kjemikaliene selges under mange navn. Et slikt produkt heter Clothianidin og produseres av Bayer CropScience.

Tyskland har blitt tvunget til å forby dette svært giftige stoffet etter at svært mange bier har dødd. Enkelte birøktere har mistet alle sine bier, andre har registrert at så mye som 50-60% av biene har dødd eller blitt borte. Tester på døde bier viste at 99% inneholdt det giftige stoffet clothianidin.
Her er et par interessante artikler: Germany bans chemicals linked to honeybees devastation og Beekeepers kalls for an immediate ban on CCD-linked pesticides.

Det er laget flere gode dokumentarer om dette problemet (2 av disse nedenfor):

Nicotene Bees

Nicotine Bees ... (kan bestilles hos Amazon her).

 

Vanishing of the Bees

 

Disse kjemikaliene (neonikotinoid'er) har riktignok ingen direkte link til GMO. Men siden GMO-avlinger pr. i dag bidrar til mer bruk av gift i jordbruket og problemet med utradering av bier og andre insekter antakelig også kan knyttes til bruk av andre kjemikalier (feks. Glyfosat-baserte ugressmidler), mener vi allikevel det er på sin plass å publisere denne informasjonen her.

Monsanto.NO benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service.