Design & Developed By opensourcetechnologies.com

GMO nyheter

Hvordan ble GMO godkjent hos mattilsynet i USA - Løgner

Publisert 06.01.2011
Skrevet av Tore B. Krudtaa

Hvordan ble GMO (genetisk modifiserte organismer) godkjent hos mattilsynet i USA (U.S. Food and Drug Administration)?

Les den interessante historien om de løgnene som resulterte i klassifisering av GMO som GRAS (Generally Recognized As Safe) og bruk av GMO utenfor lukkede laboratorier.

 

Utdrag:

  • U.S. FDA's egne journaler viser at de klassifiserte GM-mat som sikker til tross for stor uenighet fra deres egne forskere.
  • U.S. FDA erkjenner at deres beslutninger er et resultat av den amerikanske regjeringens politikk, for å fremme bioteknologi.
  • Når U.S FDA i 1991 opprettet en ny stilling for å utforme FDA's politikk i relasjon til GM-mat, ansatte man Michael Taylor, en tidligere Washington DC advokat som hadde representert Monsanto og andre selskaper i bioteknologi-industrien med regulatoriske spørsmål.
  • FDA's egne forskere protesterte på forsøket i å likestille bioteknologi med konvensjonell avl, uten å lykkes.
  • Bryter amerikansk lov
    I tillegg til å krenke grunnleggende etiske normer bryter også U.S. FDA med en lov (U.S Food, Drug and Cosmetic Act) som krever at nye tilsetningsstoffer i mat må være sikre å spise (ved tester), før de blir markedsført og solgt. Selv om U.S FDA innrømmer at GMOer er av en slik kategori, hevder FDA at fordi de er av typen GRAS (Generally Recognized As Safe) så trenger man ikke å teste GMOer. Dette til tross for at de vet at de som klassifiserte GMO som GRAS var FDA selv, og til tross for at GMOer da ikke var akseptert som sikre av FDAs egne forskere. Videre er det langt i fra noen enighet om GMOenes sikkerhet blandt forskere utenfor FDA.

Les hele historien her: Biodeception

 

Illustrasjoner:
In FDA we trust GMO: © Pixel Dialog

blog comments powered by Disqus
Monsanto.NO benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service.
Les mer OK