Monsanto og de andre GMO-produsentene, samt mange forskere og politikere, har i mange år forsøkt å overbevise oss om at bruken av GMO i jordbruket vil løse verdens påståtte matvarekrise, og at de er i stand til å utvikle nye egenskaper for ulike typer avlinger som skal være til det beste for verdens befolkning.

Hva disse GMO-produsentene ikke forteller deg, er at GM-avlinger ikke kan sameksistere med konvensjonelle avlinger.

 

Årsaken til dette er at de patenterte genene fra Monsanto eller de andre GMO-produsentene kan spres til de konvensjonelle avlingene via krysspollinering, vind, bier, fugler, dyr og transport. Det er ingenting en bonde kan gjøre for å hindre dette fra å skje.

Dette betyr at bruken av GMO utgjør en enorm trussel ovenfor det biologiske mangfoldet. I Canada fant bønder som dyrket konvensjonelle avlinger fort ut at at det var tilnærmet umulig å dyrke dyrke konvensjonelle avlinger, fordi GMO-produsentene ikke klarer å kontrollere de patenterte genene.

Bruken av genetisk modifisert mais i Spania har resultert i en katastrofe for de bønder som dyrker økologisk. PhD Rosa Binimelis fra Spania sier at bruken av GM-mais i Aragon og Catalonia har resultert i en produksjonsnedgang på henholdsvis 75% og 95%.

Uavhengig forskning har også vist at de patenterte genene kan spres til nært beslektede arter.

En annen viktig ting som GMO-produsentene ikke forteller deg er at de ikke fullt ut forstår hvordan gener virker i DNA til en levende organisme.

Resultatet av dette er at når GMO-produsenten tar et gen fra en organisme og overfører det til en annen organisme, med det formål å få frem en ny egenskap, så kan disse patenterte genene noen ganger resultere i at helt andre egenskaper uttrykkes. Hva slags egenskaper dette er, er bortimot umulig for GMO-produsenten å forutsi. Når GM-avlinger krysspollinerer med en konvensjonell avling, kan resultatet bli at planter i den konvensjonelle avlingen ikke lenger ser ut slik den skal. Dette resultatet har blitt observert i i Mexicos konvensjonelle mais-avlinger og i en dokumentar produsert av Marie-Monique Robin kan vi se eksempler på mais som har fått endret utseende fordi de patenterte genene via krysspollinering har flyttet seg over i de konvensjonelle mais avlingene.

Hva betyr denne informasjonen?

Det betyr at GMO-industrien har sluppet ut patenterte gener i miljøet som de ikke klarer å kontrollere.

Det er på tide at myndigheter fra de ulike land våkner opp og tar inn over seg denne enkle informasjonen. Det er på tide å forby bruk av GMO utenfor lukkede laboratorier, verden over. Det er på tide å på nytt evaluere patentlovene som gjør det mulig for noen å ta patent på liv.

Er det vanskelig å tro på denne informasjonen?

Se på denne delen av dokumentaren "The World According To Monsanto" by Maire-Monique Robin, for å se hvordan de patenterte genene ødelegger konvensjonelle mais-avlinger i Mexico:
(Hele dokumentaren kan ses lenger ned på siden.)

 

Hva med matsikkerhet?

U.S. FDA (U.S. Food and Drug Administration) kom opp med følgende utrolig uansvarlige klassifisering av GMO:
Generally Recognized As Safe (GRAS). Denne klasifiseringen har resultert i at U.S. FDA ikke krever noen uavhenging testing av GMO.

I dag tror U.S. FDA blindt på de helse- og miljøtester som gjøres av GMO-produsenten.

Se og hør på dette intervjuet med Jeffrey M. Smith, en av verdens ledende eksperter om farene ved GMO:

 

Her er en annen interessant dokumentar: GMO Poision on the platter

 

 

 

Se hele dokumentaren "The World According To Monsanto" av Marie-Monique Robin:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Illustrasjoner:
Honey bee at work: © Konkolas | Dreamstime.com

Monsanto.NO benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service.