Design & Developed By opensourcetechnologies.com

GMO nyheter

GMO aubergine bekreftet å være giftig

Publisert 30.10.2011
Skrevet av Tore B. Krudtaa

Du lurer kanskje på hvilken sammenheng det er mellom denne indiske kvinnen og en genetisk modifisert aubergine (Bt Brinjal), som var blitt utviklet med det formål å bli benyttet som mat for indiske borgere.

Det orange symbolet på kvinnens venstre kinn er ikke en tatovering. Det er det internasjonale symbolet for biologisk fare. Hadde det ikke vært for uavhengige forskere, ville antakelig et stort antall mennesker i India nå spist giftig aubergine til frokost, lunsj og middag.

Mahyco, produsenten av GMO auberginen, var ikke selv i stand til å identifisere alvorlige helseproblemer når rotter ble foret med deres nylig utviklede GMO produkt. Kun etter at uavhengige forskere hadde anlysert rådataene fra Mahyco's fôrings-studier, ble det klart at GMO auberginen viste klare indikasjoner på at rottene ble forgiftet.

I en detaljert analyse av Mahyco's rådata, datert 14. november 2010, av Dr. Lou M Gallagher (PhD), kan vi lese følgende:

"... current results from these rat feeding studies indicate that rats eating Bt brinjal
experienced organ and system damage: ovaries at half their normal weight, enlarged spleens with white blood cell counts at 35 to 40 percent higher than normal (elevated eosinophils in particular) indicating immune function changes possibly due to allergen response, and toxic effects to the liver as demonstrated by elevated bilirubin along with plasma acetylcholinesterase. Further studies are required to assess the potential outcomes of these indicators of toxicity".

Kort fortalt ble rottene forgiftet av og spise GMO auberginen og symptomene var bla følgende:
Eggstokker med halvparten av normal vekt, forstørret milt med 35 til 40 prosent flere hvite blodlegemer enn normalt, og en lever som viste tegn på forgiftning.

Se også en annen analyse av GMO aubergine fôrings-studien her:
Corrupt science revealed in BT brinjal dossier

Denne spesielle GMO auberginen inneholder et protein kalt Cry1Ac.

Avsløringene gjort av Dr. Lou M. Gallagher og andre uavhengige forskere medførte at indiske myndigheter måtte forby denne GMO frankenstein matplanten.

Historien ender ikke her.

I dag består 99% prosent av all dyrkede GMO avlinger i all hovedsak av 3 typer GMO. Den første typen er genmodifisert slik at de tåler store doser med ugressmidler. Den andre typen er genmodifisert slik at GMO planten produserer giftige proteiner (insektsgift) når den gror på åkeren. Den tredje typen er både resistent mot et eller flere ugressmidler og produserer giftige proteiner. Omtrent 20-30% av dyrkede GMO planter produserer selv giftige proteiner.

EU har nå tillatt 38 ulike GMO planter for menneskelig konsum. 24 av disse GMOene inneholder identiske eller lignende giftige proteiner som det proteinet som var benyttet i den GMO auberginen som ble forbudt i India. Er det ikke nå på tide at EFSA (European Food Safety Authority) våkner opp av dvalen og benytter føre-var prinsippet til å forby alle GMOer som inneholder disse giftige proteinene?

 

Illustrations:
Indian woman: © Aleksandar Todorovic | Dreamstime.com

blog comments powered by Disqus
Monsanto.NO benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service.
Les mer OK